Niklas Edin. Foto: Jonathan Hayward/TT.
Niklas Edin. Foto: Jonathan Hayward/TT.

Två nya segrar för lag Edin

Lag Niklas Edin tog två viktiga segrar för Sverige i curling-VM på måndagen. Segern mot Norge tidigare under dagen följdes av 8-5 mot Japan.

Sverige fortsätter att spela bra i curling-VM i Edmonton. Efter segrar mot såväl Kina som Tyskland kom den tredje vinsten när Norge besegrades med 8-6, och sedan en till vinst mot Japan.

Matchen mot Japan var mycket jämn och likaläge 3-3 vändes till svensk ledning 5-3. Svenskarna släppte aldrig in japanerna i matchen igen och i den sista omgången säkrade Niklas Edin segern med en öppen och säker utslagning.

Aktuell VM-tabell.

Mot Norge blev det en oväntat tuff match.

– Det kändes som om vi spelade bättre men vi hade lite problem med stenarna, sade Oskar Eriksson efter matchen.

Sverige hade bra koll på grannationen till en början och ledde med 3-1 efter fyra omgångar, men därefter blev det en svängig match som inte avgjordes förrän i den näst sista omgången.

– Vi har en riktigt dålig omgång i åttonde när de fick stjäla två poäng. Men vi kom tillbaka starkt och tog en fyra i nionde som säkrade segern, sade Oskar Eriksson till curling.se.

Spelprogram och liveresultat.

Det enda nederlaget så här långt i mästerskapet kom mot värdnationen Kanada, som är obesegrat så här långt.

I den matchen ledde lag Edin med 4-2 efter fyra omgångar, men Kanada kom tillbaka och matchen bytte skepnad efter kanadensisk kvittering i sjätte omgången. Kanada vann den jämna matchen med 8-6.

Edins lag är världsetta efter sex segrar på världstouren och EM-guld i november.

I det svenska laget spelar förutom Edin och Eriksson även Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren. Henrik Leek är reserv.

Under tisdagen möter lag Edin Italien och Ryssland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".