porträtt på kvinna
Anna Carlstedt, regeringen samordnare mot våldsbejakande extremism. Foto: Jonas Hansson/Sveriges Radio.

Samordnaren: "Bra arbete mot våldsbejakande extremism i Värmland"

Anna Carlstedt: "Viktigt att arbetet får fortsätta"
1:03 min

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap bör få huvudansvaret för det svenska arbetet mot våldsbejakande extremism. Anna Carlstedt, nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, förklarade varför vid ett besök i Karlstad.

För tredje året i rad satte FoU Välfärd Värmland och Brottsförebyggande Centrum i Värmland fokus på våldsbejakande extremism på Karlstads universitet idag. Temat för konferensen var "Tid för handling" och bland föreläsarna fanns Anna Carlstedt.

– Det som är viktigt för oss är naturligtvis att arbetet får fortsätta, säger Anna Carlstedt. Vi ser ett behov av att samordna alla myndigheter som gör ett arbete på det här området. Men det behövs också mycket stöd till kommunerna i deras arbete med att bygga upp detta.

Hur ska den regionala samordningen se ut?

– Tanken är att länsstyrelserna ska få en viktig roll, enligt det förslag som vi har lagt, säger Anna Carlstedt. Men då måste det följa med resurser till det också. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".