Värmländska Hanna: Jag var på väg till Åhléns

2:24 min

Värmländskan Hanna Rosell bor nu Stockholm. Hon var just på väg till Åhléns för att handla när någon skrek att det hade hänt något.

– Jag mår bra men är lite skakig, berättar Hanna Rosell från Karlstad.

När P4 Värmland sitter hon kvar i kontorsbyggnaden vid Hötorget, eftersom polisen spärrat av området utanför.

Det var när hon skulle lämna ett möte och börja gå mot Åhléns för att handla lite innan hon skulle åka hem - som dådet inträffade.

– Precis innan jag gick ut genom dörren så skrek en som arbetar här att det hade hänt. Och då stannade vi såklart inne eftersom vi är såpass nära, så man blir rädd att det skulle vara en stor bomb i lastbilen. Man försöker göra sig en bild av vad som är smartast att göra.

Först tänkte hon och kollegorna gå mot Fridhemsplan, men rykten om skottlossning där gjorde att de valde att stanna inne och sätta sig i ett rum långt inne i byggnaden, utan fönster.

Hur påverkas ni som sitter fast av den här situationen?

– Alla är jätterädda. Alla pratar i telefon. Men nu har polisen spärrat av hela Hötorget så nu känns det hyfsat trygg här nu, säger hon.

Vad ska ni göra nu?

– Vi sitter här och avvaktar läget. Hellre sitter jag här i ett par timmar tills det känns lugnt att ta sig ut, säger Hanna Rosell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista