Lag Edin vann mot Schweiz i Semifinalen med 6-5. Foto:© WCF / Richard Gray
Lag Edin vann mot Schweiz i Semifinalen med 6-5. Foto:© WCF / Richard Gray Foto: Foto:© WCF / Richard Gray

Lag Edin till VM-final

Edin: "Vi ser oss som det bättre laget"
1:15 min

Det krävdes en skiljeomgång för skilja lagen åt i semifinalen mellan Sverige och Schweiz.

Men den sista avgörande stenen i skiljeomgången tillhörde lag Edin och nu väntar VM-final mot Kanada.

Semifinalen bjöd på mycket curlinggodis men avgörande blev en svensk precisionssten i den sjunde omgången som gav två poäng och ledning 5-3. 

– Det var definitivt mer fokus därute idag. I kanadamatchen kände vi att vi inte riktigt kom upp i vår fulla potential och faktiskt tror jag inte någon i laget kände några nerver i den här matchen. Det var mer en känsla att vi ville spela bra och sätta våra slag. Och det gjorde vi, säger Niklas Edin.

Det var ett litet svenskt övertag genom hela matchen men det skulle ändå avgöras först efter skiljeomgång. Detta efter mätning i den sista ordinarie omgången som slutade med stulen poäng till Schweiz och 5-5. Skiljeomgången fick samma utveckling men den här gången var slutstenen hundraprocentig och segern med 6-5 ett faktum.

I finalen är Kanada favoriter till att vinna. De har hittills spelat obesegrade. Sverige har förlorat en match och det mot just Kanada. Trots det så tror Niklas Edin att Sverige har vad som krävs för att vinna ett guld.

– Det kommer krävas en hel del, de spelar bra och med högt självförtroende. Samtidigt så kan det bygga en hel del press i och med att de har vunnit alla matcher och alla förväntar sig att de ska vinna.

– Jag tror de kommer vara taggade men får de inte den där enkla starten så tror jag det kan bli jobbigt för dem, säger lagledare Niklas Edin

Finalen spelas söndag kväll klockan 18:00 lokal tid, 01:00 svensk tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".