Det blev silver för Niklas Edin, till vänster och Oskar Eriksson.
1 av 2
Det blev silver för Niklas Edin, till vänster och Oskar Eriksson. Foto: Jonathan Hayward
Niklas Edin stöter en sten på curling-VM i Kanada
2 av 2
Det blev silver för lag Edin i curling-VM i Kanada. Foto: Jonathan Hayward/TT

Sverige föll i jämn VM-final

Niklas Edin: "Några stenar blir dyra missar"
0:38 min

Lag Edin förlorade finalen i curling-VM mot Kanada, efter en jämn match. Hemmanationen vann med 4-2.

Avgörandet kom i den nionde omgången där Sverige försökte tvinga Kanada till max ett poäng eller stulen svensk poäng. Men i stället plockade hemmanationen en tvåa och gick från 2–2 till 4–2 inför den sista omgången.

– När vi fick nollan där i sjätte omgången så vände det lite för oss. Men när vi inte lyckas genererar poäng så fick de matchen dit de ville och vi fick chansa i nionde och lyckas inte få till poängen där, säger Niklas Edin.

Kanada tog kommandot från start och gick i och med segern obesegrat genom VM.

– De har hammaren i rätt omgångar i början och det blev lite att vi fick jaga när de hela tiden fick chansen på tvåor. I de jämna omgångarna fick vi mer eller mindre hålla matchen jämn första delen.

Trots finalförlusten är Edin nöjd med lagets insats. 

– Vi gör en riktigt bra match, den bästa på hela veckan. Det som är synd är att vi inte spelade bättre tidigare under veckan för då hade vi kommit hit till den här matchen med bättre självförtroende, säger han.

I det svenska laget ingår Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Henrik Leek. Fredrik Lindberg coachar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".