Forshagabo åker till Syrien

5:52 min

SSU Forshagas ordförande, Chadi Toprak åker idag till Syrien. Han minns ett underbart land som han besökte för tio år sedan, men väntar sig nu något helt annat.

Chadi Toprak är 17 år gammal, studerar första året på gymnasiet, är uppväxt i Sverige och har rötter i både Syrien och Turkiet. Nu vill han träffa släkt han har kvar i Syrien.

– Jag måste komma dit för att träffa dem efter  nästan tio år. Min morfar är väldigt svårt sjuk så jag måste komma dit för att kunna säga ett bra farväl.

Han berättar att resan för tio år sedan var helt annorlunda än det han kommer att möta nu.

– Syrien då var verkligen ett paradis, det var det bästa turistlandet, så vackert. Det var öppet folk som visade så mycket kärlek, så fina marknader.

Idag beskriver han läget som katastrof.

– Jag har förlorat mitt land, säger Chadi Toprak. Men de klarar sig, vilket är helt otroligt. Så det finns liv och hopp kvar. Jag måste ta kort på det och visa att allt är inte förlorat.

SSU Värmland kommer att bevaka och följa Chadis resa in i Syrien och efter resan kommer att han också att berätta om sina upplevelser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista