På Bergsmansgatan i Karlskoga inträffade ett rån strax innan elva på förmiddagen. Polisen jagar två män.
På Bergsmansgatan i Karlskoga inträffade ett rån strax innan elva på förmiddagen. Polisen jagar två män. Foto: Simon Schagerström/Sveriges Radio

Stort polispådrag efter rån i Karlskoga

Polisinsatschef på plats: "De har övermannat personalen"
1:00 min

En guldsmedsbutik i Karlskoga rånades vid 11-tiden i förmiddags. Polisen efterlyser två män i 30-årsåldern.

 – Det har varit två män inne och rånat butiken och övermannat personalen, därefter har de lämnat till fots riktning norrut, berättar Alexander Rask, polisinsatschef på plats. 

Det var kl 10:50 som larmet kom om att guldsmedsaffären på Bergsmansgatan i centrala Karlskoga utsatts för ett rån. När polisen kom till platsen några minuter senare hade rånarna flytt. Personalen uppges efter omständigheterna må okej.

– Vi håller på och pratar med personalen nu och stöttar dem så gott vi kan. 

Jakten är nu igång efter två män i 30-årsåldern. 

– Vi har resurser fördelade i riktningar mot våra stora vägar och hoppas på fatt i dem. 

Fick rånarna med sig något byte från butiken?

– Ja, de har fått med sig diverse guld i alla fall, men jag kan inte redogöra i detalj, berättar Alexander Rask.

När P4 Örebro pratar med polisen 13:15 under torsdagen efterlyser man tips om en bil som ska ha lämnat Karlskoga i hög fart mot Örebro i samband med rånet. 

– Det är en blå Opel i kombimodell, som hade takbox. Vi är intresserade av alla tips gällande den, men vi vet såklart inte säkert om den har något med rånet att göra, säger Stefan Dangardt, polisens presstalesman. 

Rånarna beskrivs av polisen som män i 30-årsåldern, av medellängd och med mörka jackor. Den ene ska ha varit rödhårig med skägg och kraftigare kroppsbyggnad.

Texten uppdateras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".