Bilar kör i centrala Karlstad, en snöig dag. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.
Det kan bli besvärligt i trafiken i Värmland under måndagen enligt SMHI. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.

Klass 1-varning för sent snöfall

SMHI: "Det kan bli ordentligt besvärligt i trafiken"
1:15 min

SMHI varnar för att ett snöfall är på väg in över länet. De har utfärdat en klass 1-varning för sent snöfall under måndagen och säger att det kan bli besvärligt i trafiken.

– Under den sena natten eller tidiga morgonen börjar nederbörd röra sig in över Värmland. I den södra delen mest som blötsnö eller efterhand som rent snöfall och i den norra delen mest som snöfall. Det är där vi har de största mängderna, att det kan komma upp emot 15 centimeter snö under måndagen, säger Marie Staerk, meteorolog på SMHI. 

Snöfallet ligger kvar under hela måndagen och även natt mot tisdag får vi fortsatt snöfall eller blötsnö över länet. Att man utfärdar en klass 1-varning beror mycket på årstiden.

– Det är ganska sent på säsongen så det kanske är många som bytt till sommardäck. När det då kommer lite större mängder kan det bli ordentligt besvärligt i trafiken, säger Marie Staerk på SMHI.

Vad ska man tänka på under måndagen?

– Om man har bytt till sommardäck ska man tänka efter om man verkligen ska ta bilen till jobbet i och med att det kommer snö, säger Marie Staerk på SMHI. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".