Ninni Schulman. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
1 av 2
Ninni Schulman. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Leif Larsson och Dan Rööhs
2 av 2
Leif Larsson och Dan Rööhs Foto: SR Värmland

Ninni Schulman möter kriminaltekniker

Ninni Schulman: Jag hittar på hur det kan gå till
1:03 min

I kväll möter deckarförfattaren Ninni Schulman kriminaltekniker och utredare från polisen. På biblioteket i Torsby lär det blir diskussion om fiktion och verklighet.

Ninni Schulman, som är från Lesjöfors och idag bor i Stockholm, har bland annat skrivit fem populära kriminalromaner som utspelar sig i Hagfors.  I kväll så möter hon polis och kriminaltekniker på biblioteket i Torsby för att samtala om skillnaden mellan böcker och verklighet.

–  Jag är inte särskillt insatt i verklighetens polisarbete. Jag börjar hitta på och när jag känner att jag hittat på för mycket tar jag hjälp av nån polis som får hjälpa mig sålla bort det värsta, säger Ninni Schulman.

I böcker och i TV-deckare går allting mycket fortare än i verkligheten och det är något som kriminalteknikern Dan Rööhs kan bli upprörd över.

– Jag skriker rakt ut när de fejkar för mycket. Då säger frugan "det är film". Men det sitter i ryggraden, säger Dan Rööhs, som även förekommer i Ninni Schulmans romaner som polisen Ros.

Samtalet om fiktion och verklighet startar 18.30 på biblioteket i Torsby och då deltar även polisen Leif Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".