Patrik Skog. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Kevins pappa Patrik Skog. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Kevins pappa: "Det är kaos i huvudet nu"

Kevins pappa: Vet inte vad man ska tro längre
1:25 min

DN har avslöjat stora brister i utredningen kring mordet på fyraårige Kevin i Arvika 1998. För Kevins pappa, Patrik Skog, kom nyheten som en chock.

– Jag märkte att de talade om det på TV. Sen när jag kollade upp DN själv såg jag att det var mycket skrivet, säger Patrik Skog, Kevins pappa, till P4 Värmland.

Vad tänkte du då?

– Första tanken var att den sanning man burit på i 19 års tid krackelerade. Man vet inte vad man ska tro längre. Det känns bara jobbigt. Man hade förlikat sig med den sanning man fick. Det är kaos i huvudet, säger han.

Kevin var fyra år när han hittades död i Kyrkviken i Arvikan. Fallet fick stor uppmärksamhet och har präglat Patrik Skogs liv sen dess. Han har också skrivit en självbiografi - "Mitt liv, Kevin och musiken".

Om DN:s granskning av fallet kommer att leda till en ny granskning eller inte är oklart idag.

– Det får bara tiden utvisa. Det är inget jag kan ha en åsikt om just nu. Allt är så pass uppblossat igen så att det är jobbigt att ta in, säger Patrik Skog.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".