Håkan Loob. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Idag gjorde Håkan Loob sin sista dag på FBK:s kansli. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.

Håkan Loob gjorde sista dagen med Färjestad

Håkan Loob: "Lila-gult grön-vitt hjärta resten av livet"
4:07 min

Första matchen för Färjestad gjorde han 1979. Nästan fyra decennier senare stämplar han ut. På tisdag har Håkan Loob sovmorgon.

– Det är lite vemodigt, men det är ju mitt eget beslut så då får man ju stå för det. Det kommer nog kännas värre i augusti när det börjar hända saker på isen igen.

Med bland annat två VM-guld, ett OS-guld, ett SM-guld och en Stanley Cup-vinst hade Loob en imponerande karriär som spelare. Efter det följde 20 år inom Färjestad först som sportchef och sedan som klubbdirektör. 

När karriären nu skall summeras är det med många fina minnen i bagaget. 

– Det man är lite nostalgisk över är alla möten med alla människor. Dels sådana som har stått i vägen för ett SM-guld men framförallt alla människor man har jobbat med. Enskilda händelser som att vinna SM-guld 1981 som spelare var ju också alldeles fascinerande. 

Det kommer vara lila-gult grön-vitt hjärta resten av livet."

Även om passerkortet nu är inlämnat och skrivbordet städat så kommer Håkan Loob fortfarande engagera sig i Färjestads framtid.

– Jag kommer ju inte tappa det här! Det kommer vara lila-gult grön-vitt hjärta resten av livet. Jag kommer vara oerhört noggrann med att läsa, titta och känna för vad grabbarna och tjejerna går igenom i verksamheten. Så det ska bli superintressant att följa vidare.

Håkan Loobs karriär genom åren:

  • IK Graip 1975–1976
  • Roma IF 1976–1977
  • Karlskrona IK 1977–1979
  • Färjestad BK 1979–1983
  • Calgary Flames 1983–1989
  • Färjestad BK 1989–1996
  • Färjestad BK (Sportchef) 1996-2008
  • Färjestad BK (Klubbdirektör) 2008-2017
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".