Peter Landmark
Peter Landmark. Foto: Björn Söderholm/Sveriges Radio.

Inget åtal mot Peter Landmark

Advokaten nöjd med utredningen
0:46 min

Det blir inget åtal mot förre flygplatschefen i Karlstad, Peter Landmark. Det skriver NWT. Landmark har varit misstänkt för bedrägeri, alternativt trolöshet mot huvudman.

Det var i maj förra året som förre vd:n för Karlstad Airport, Peter Landmark, polisanmäldes av sin arbetsgivare Karlstads kommun. Detta efter att flera brister i redovisningen av representationskostnader hade upptäckts.

Bland annat kunde P4 Värmland berätta om flera värmländska näringslivsprofiler och höga chefer inom det offentliga, som hävdade att de inte tagit emot gåvor som Landmark i sin tur redovisat att han delat ut. Det handlade om inköp på Systembolaget.

Men nu läggs förundersökningen mot Landmark ner, eftersom det enligt åklagaren Rebecca Hällgren inte går att styrka brott. Hon säger att det är svårt att motbevisa Peter Landmark, som säger att han inte gjort något för egen vinning.

– Tidsaspekten. Hur många kommer ihåg om de blev bjudna på middag eller fick en flaska vin till jul år 2012, säger Hällgren till NWT.

Ända sedan han polisanmäldes har Peter Landmark hävdat att han inte gjort något brottsligt.

Hans advokat Lennart Lefverström säger till P4 Värmland att hans klient är mycket lättad efter en lång utredningstid, och säger att rättsväsendet nu har visat att anmälningarna mot honom saknat grund.

– Vi är väldigt nöjda med polisens och åklagarens arbete i utredningen, säger Lennart Lefverström.

Peter Landmark och hans advokat kommer att se över möjligheterna att agera juridiskt mot de personer som gjort anmälningarna om brott.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".