Carlstads Crusaders quarterback Philip Juhlin efter segern mot Tyresö Royal Crowns. Foto: Daniel Viklund/ Sveriges Radio.
Carlstads Crusaders quarterback Philip Juhlin efter segern mot Tyresö Royal Crowns. Foto: Daniel Viklund/ Sveriges Radio.
Carlstad Crusaders-Tyresö Royal Crowns 50-12

Crusaders körde över Tyresö

Philip Juhlin: "Vi körde vårt spel"
2:40 min

Superserien. Carlstad Crusaders har inlett jakten på sitt åttonde raka Sm-guldet efter utklassningen mot ärkerivalen Tyresö Royal Crowns med 50-12.

Crusaders fortsätter att övertyga efter fjärde raka vinsten och med sju SM-guld i bagaget ser det återigen ut att bli en fin säsong. Tyresö Royal Crowns som varje år är med och slåss i toppen av Superserien fick se sig besegrade mot ett allt starkare Crusaders.

– Vi körde vårt spel, allting funkade jättebra. Vi hade små misstag ibland, men vi lyckades tillslut, säger quarterbacken Philip Juhlin.

Vad gör er så starka i ett rivalmöte där Tyresö borde vara bättre?

– Vi har ett väldigt bra lag, så länge vi kör det vi kan så kommer det vara såhär varje match förhoppningsvis, tåget har börjat rulla nu.

Vad blir extra viktigt i år, ni har ju sju Sm-guld i bagaget?

– Åtta guld skulle vara rekord i Sverige, men vi tänker inte på de sju vi har, varje säsong är en ny säsong och vi kör så hårt vi kan och försöker vinna varje match.

På lördag fortsätter Northern European Football League (NEFL) där Crusaders möter London Warriors på hemmaplan. Efter att ha missat slutspelet ifjol är det ett revanschsuget lag.

– De vann förra veckan mot Köpenhamn, det är verkligen en måstematch. Alla vet va tråkigt det var förra året när vi förlorade en match och inte gick vidare. Det är inga konstigheter vi ska gå ut och spela vårt spel. 

 

Touchdowns för Carlstad Crusaders:

Christian Forsman
Philip Juhlin
Olof Flemström
Daniel Gunnarsson
Marcus Persson


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".