Lars Wirén, polisområdeschef i Värmland. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Lars Wirén, polisområdeschef i Värmland. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Polischefen om vändningen i Kevinfallet: "Visar att rättssystemet fungerar"

Lars Wirén, polisområdeschef, om att Kevinfallet öppnas igen.
1:34 min

Igår kom beskedet att Åklagarkammaren öppnar Kevinfallet igen. Dessutom avslöjade SVT:s Dokument inifrån att bröderna, som pekats ut som skyldiga till mordet på fyraårige Kevin inte ska ha befunnit sig på platsen för mordet.

Sedan ny information tillkommit har Åklagarkammaren i Karlstad beslutat att öppnat fallet igen. Bland annat har SVT:s dokument inifrån avslöjat att de två bröderna inte befann sig på mordplatsen. En 10-årig pojke som besökte brödernas familj under kvällen för mordet berättar i polisförhör att bröderna inte lämnat området där de lekte.

Men Lars Wirén, polisområdeschef i Värmland, vill inte kommentera den nya informationen.

– Nu ska vi låta den här nyupptagna förundersökningen få fortgå, och de kommer att hantera all den informationen, säger han.

– Kommer det ny information är det alldeles utmärkt att vi tar åt oss den informationen och återupptar förundersökningen. Det visar ju faktiskt att rättssystemet fungerar, fortsätter han.

Den nya förundersökningen kommer dock inte att drivas från Värmland; i stället blir det utredare från Örebro och Dalarna som utreder fallet.

– Vi har tagit det beslutet i polisledningen att vi tycker inte att det är lämpligt att det hanteras med utredare från Värmland, säger Lars Wirén.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".