Sofie Skoog vid höjdhoppsmattan med Stefan Holm.
Sofie Skoog gör sin säsongsdebut på Stefan Holm-spelen. Foto: Maria Rosén/Sveriges Radio

Stefan Holm-spelen lägger ribban högre

Stefan Holm: "Det är tufft att få det att gå runt som aktiv"
1:59 min

Stefan Holm-spelen i Kil gör en ny satsning. Med prispengar i potten till höjdhoppsseniorerna hoppas man locka eliten till Kil den tredje juni.

– Man vill profilera höjdhopp lite. Jag tränar ju en grupp höjdhoppare i dag och då vill man ha bra tävlingstillfällen för dem, säger Stefan Holm, höjdhoppstränare och före detta höjdhoppare.

Den senior som vinner höjdhoppstävlingen får 3 000 kronor, och tvåan får 1 500. För trean ligger prissumman på 500 kronor. Prispengarna är desamma både på herr- och damsidan. Enligt höjdhopparen Sofie Skoog är prissumman en viktig del i en sport där många kämpar med ekonomin.

– Det är inte jättemycket pengar inom friidrotten, och det är väldigt få som kan försörja sig på det vi gör. Så varje liten krona som vi kan få in gör att vi kan satsa ännu mer på att vara höjdhoppare eller längdhoppare eller vad det nu är, säger Sofie Skoog.

Sofie Skoog gör säsongspremiär på tävlingen. Även Evelina Erlandsson och de andra i Stefan Holms träningstrupp är klara, likaså Fabian Delryd. Nu hoppas Kils AIK att tävlingen ska locka fler höjdhoppare från den svenska eliten.

Hör mer i klippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".