Blåljus
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Polispådrag efter flera rån

Polisen: Två personer är gripna
2:13 min

Totalt fyra personer har gripits efter två knivrån i Torsbytrakten under torsdagskvällen. Men två misstänkta rånare är fortfarande på fri fot.

Det första rånet skedde strax innan klockan 20 på torsdagskvällen. Två intagna män i 20-års åldern hotade, med kniv, en anställd på Värmlandsgården i Nyskoga utanför Torsby, ett boende för kriminella från övriga delar av landet enligt polisen. De två männen tog den anställdes bil och körde från platsen.

Efter en kort färd körde de i diket, och flydde in i skogen.

Men strax efter midnatt grep polisen två män, misstänkta för vad som senare omrubricerades till olaga tvång och tilltvingande av fordon. De har släppts och förts tillbaka till Värmlandsgården, men är fortsatt misstänkta.

Cirka en timme senare rånades en bensinmack på Kyrkogatan i Torsby. En man hoppade över disken på macken och försökte få till sig dagskassan, beväpnad med ett knivliknande föremål. 

– Ingen person ska ha skadats vid rånet, men rånarna fick med sig cirka 2500 kronor i kontanter, säger Stefan Sundberg.

Två personer har gripits, misstänkta för rånet på bensinmacken. Gärningsmännen är 16 respektive 17 år gamla. 

Flera polispatruller söker efter de två rånare som fortfarande är på fri fot. Polisen tror inte att rånen har med varandra att göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".