Mario Lorimo. Foto: Micael Thernström/Sveriges Radio.
Mario Lorimo. Foto: Micael Thernström/Sveriges Radio.

Värmländska Youtubeprofiler i ny tv-serie

Mario Lorimo: "Vi har fått mersmak, vi vill göra mer humor"
2:45 min

Igår släppte de värmländska komikerna och Youtubeprofilerna Mario Lorimo och Hampus Hedström sin nya humorserie Entreprenörerna på en streamingsajt på nätet. En skruvad historia, berättar Mario.

Serien handlar om tre vänner som delar en lägenhet i Stockholm. Men plötsligt dör en av vännerna.

– Men de är lite i förnekelse av det här, att han har dött. De inser att de inte kommer att kunna betala hyran, så de tvingas ta in en ny rumskamrat. Sedan säljer de sin andrahandslägenhet och det uppstår massvis av problem, säger Mario Lorimo.

Vännerna får en miljon för försäljningen av lägenheten, som de egentligen inte har rätt att sälja. En av dem köper då 66000 påsar saffran för pengarna, och fortsatta förvecklingar uppstår.

– De är fast med ett lik och 66000 påsar saffran. Och så hittar de en ny plats att bo, i den påhittade värmländska staden Munksala, säger Mario Lorimo.

Ett nytt avsnitt per vecka ska släppas i serien, som visas på streamingtjänsten Viafree. Och Mario Lorimo har fått blodad tand när det gäller att göra tv-serie.

– Vi vill göra mer. Det här är första riktiga tv-produktionen vi har gjort, vi har fått mersmak och vill göra mer humor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".