Emilia Danielsson. Ulrika Danielsson. Häst.
Mamma Ulrika Danielsson tillsammans med dottern och ryttaren Emilia Danielsson. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio

Livet på vägarna - vardag för hästtokiga familjer

"Det här är absolut en livsstil"
3:16 min

Just nu pågår en av Sveriges största ridsporttävlingar på Hammarö, Wermland Equestrian Games. Intill tävlingsbanan står husbilarna på rad och P4 Värmland har hälsat på hos familjen Danielsson.

– Fördelen är att hela familjen följer med och att vi har en gemenskap och att jag får hålla på med det som jag tycker är roligast, säger den 17-åriga ryttaren Emilia Danielsson.

Mamma Ulrika benämner fordonet som en "lastbil" eftersom att det inte bara är en vanlig husbil, utan även inhyser ett stall längst bak. Hon ser många fördelar med att resa omkring på vägarna under tävlingssäsongen.

– Vi tycker det är fantastiskt, och det var därför vi skaffade den här lastbilen för ett år sedan. Vi jobbar mycket, både jag och min man, och vi har tre barn så det blev mycket att vi möttes i dörren. Så det här är ett sätt för oss att vara tillsammans, säger mamma Ulrika Danielsson.

Går det att säga att det är som en livsstil?

Det är absolut en livsstil, absolut!

Vad är det framförallt ni saknar?

– Faktiskt så saknar jag inte så mycket. Det här blir ju ett avbrott från de övriga 200 dagarna om året. Möjligtvis att jag saknar en lite större dusch, skrattar Ulrika Danielsson.

Wermland Equestrian Games pågår på Hammarö 11-14 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".