Hammaröbon Ulrika Fors Hardick framför en parkering och träd. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.
Hammaröbon Ulrika Fors Hardick är glad över att Lillängsskolan blir kvar. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio

Beslut om Hammaröskolor gläder engagerade

Ulrika Fors Hardick om kommunens svängning.
0:35 min

Ulrika Fors Hardick var en av dem som engagerade sig i namninsamlingen för att få igenom en folkomröstning kring Hammaröskolorna. Hon tar emot beslutet att skolan i Hammarö inte ändras med glädje.

– Jag är väldigt glad för Lillängsföräldrarna och Götetorpsföräldrarna, för jag vet att de är glada nu, säger Ulrika Fors Hardick.

Hon tycker att det är positivt att politikerna har lyssnat på medborgarna och drar tillbaka inriktningsbeslutet. Men frågan om att det är trångbott på Hammarös högstadier kvarstår fortfarande.

– Det vet vi ju att det är trångboddhet och det måste man ju titta på, och det hoppas jag att de kommer att göra, säger Ulrika Fors Hardick.

Sammanlagt samlades 2000 namnunderskrifter in för en folkomröstning i skolfrågan i april i år. Den omröstningen ser i nuläget inte ut att bli av, eftersom det inte längre finns något att rösta om.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".