Leif Stinnerbom, regissör. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
1 av 2
Leif Stinnerbom har regisserat Charlotte Löwnsköld. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
Scen ur Västanå teaters uppsättning av Charlotte Löwensköld. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
2 av 2
Scen ur Västanå teaters uppsättning av Charlotte Löwensköld. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.

Rekordstort intresse för Charlotte Löwensköld

Regissören:"Det känns fantastiskt kul och som ett bra betyg"
1:59 min

Premiären sker på midsommardagen men redan nu har det sålts rekordmånga biljetter till sommarens föreställningar i Berättarladan.

På midsommardagen är det premiär i Berättarladan i Rottneros för den andra delen av Selma Lagerlöfs Löwensköldska ringen-trilogi. Hela 17 000 biljetter har redan sålts, ett rekord som glädjer regissören Leif Stinnerbom. 

– Det känns fantastiskt kul och som ett bra betyg från förra säsongen när vi gjorde första delen i Löwensköldska ringen. Det verkar som många vill komma tillbaka och se hur Löwensköldarna sköter sig i år också, säger han.

Första delen av trilogin framfördes förra året och Leif Stinnerbom berättar att det finns många skillnader mellan del ett och två. 

– Den förra var en spökhistoria med mycket övernaturligt men nu går vi in i det psykologiska. Selma Lagerlöf sa själv att detta skrev hon som en reaktion i själen, så hon hade läst ganska mycket Freud vid den här tidpunkten och är intresserad av att se vilka mekanismer som sker i psyket hos människor som hamnar i extraordinära situationer, säger han. 

Charlotte Löwensköld spelas mellan den 24 juni och 2 september. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".