Ny guide till ett roligare arbetsliv

4:43 min

Med budskap som "hur gör jag chefen riktigt bra?" och "vägra vara ett offer" presenterar organisationskonsult Anna Tufvesson många års erfarenhet och reflektioner i en ny bok som vänder sig till alla med mer än en medarbetare.

Anna Tufvesson har själv jobbat med ledarskapsutveckling i snart två decennier, och efter ett tag började hon tycka att fokus allt för ensidigt läggs på vad chefer ska göra och hur de ska vara.

- Jag kom fram till att vi alla är medarbetare, chef är ett tilläggsuppdrag, och att det finns en enorm utvecklingspotential i den tanken, sa Anna när hon presenterade sin bok för en stor intresserad skara människor i Effects lokaler i Karlstad där hon har sitt kontor när hon inte jobbar på Karlstad kommun.

Boken "Aktivt medarbetarskap" innehåller olika övningar och case och ska helst användas som ett diskussionsunderlag för att få fart på pratet på arbetsplatsen.

- Man kan inte förvänta sig att chefen ska kunna motivera mig, jag ifrågasätter om det ens går, utan det handlar mycket om hur man tänker kring sig själv. Att ta ansvar för sin hälsa, att låta hjärnan vila ibland, att tydligt tala om vad man behöver- men också erbjuda sina tjänster om man har tid över, fortsätter Anna Tufvesson.

- Man får ju faktiskt mycket roligare på jobbet också om man känner engagemang, och man bli mer poppis som arbetskamrat!