Idag startar Svennis Cup i Torsby

1:21 min

Idag startar fotbollsturneringen Svennis Cup i Torsby. I år finns namngivaren Sven-Göran Eriksson på plats och inviger. Det är 127 lag som deltar och det spelas nästan 400 matcher.

Under invigningen i kväll så samlas 2500 personer spelare och ledare för att tåga genom Torsby och blir presenterade av en speaker. Sven-Göran Eriksson håller invigningstalet.

I morgon så drar spelet igång på matchplaner i och utanför samhället och på söndag avslutas det hela med prisutdelningar på Björnevi. Det är 127 lag som deltar i 10 klasser. Det är flickor 10 - 19 år och pojkar 10 - 16 år som deltar. Torsby som fotbollsmetropol kan idag ståta med att ha med spelare i både herr och damlandslaget.

– Vi har Mimmi Larsson som senast deltog i EM och Marcus Berg som är etablerad i det svenska landslaget, säger Peter Dahlström som är med och jobbar på Svennis Cup.

I år finns Sven-Göran Eriksson med och kommer förutom att inviga turneringen även medverka en paneldebatt på lördag tillsammans med Håkan Ericson som varit förbundskapten för Sveriges U-landslag.

– Paneldebatten med elittränarna är helt gratis, säger Ronnie Walfridsson som är Cup-ansvarig.