Efter rånet: "Min fru och dotter är fortfarande i chock"

4:57 min

I Kil rånades en guldsmedsbutik av maskerade män i måndags eftermiddag. Butiksföreståndaren Babar Butt berättar att rånarna fick med sig ett stort byte och förstörde allt i sin väg.

Den guldsmedsbutik i centrala Kil som rånades under måndagseftermiddagen har under veckan varit stängd. Många av de vanligtvis välfyllda montrarna står tomma. Den stora glasdisken vid kassan är krossad och dess innehåll är tömt.

Butiksföreståndaren Babar Butt visar runt i butiken och förklarar hur rånarna tog sig in.

– Jag såg att han var maskerad, då slängde jag igen dörren till verkstaden, säger Babar Butt.

Babars fru och tioåriga dotter var i butikens verkstad bakom butiken. När rånarna kom in skrek Babar åt dem att springa ut. Familjen tog sig ut via bakdörren och sprang in till pizzerian som ligger granne med butiken. Där fick de hjälp och kunde ringa till polisen. 

– Samtidigt så hörde jag smällarna som kom från vår butik.

På videoupptagningarna kunde Babar se hur de slog sönder allt de kom över. Babar uppfattade att rånarna som kom in i butiken var beväpnande.

– Nu är det över, nu kommer jag inte leva något mer! Vi kände oss väldigt hotade, berättar Babar Butt. 

Rånarna kom över guld och smycken från butiken till ett ännu ökänt värde. Polisen har hittat en del gods som de har tagit till beslag. Babar hoppas på att de kommer få tillbaka det hittade godset inom kort. 

Hur känns det att bli utsatt för något sånt här?

– Det är hemskt, fruktansvärt. Jag har inga ord som kan beskriva det. Min fru och dotter är fortfarande i chock. Min flicka som är tio år kunde inte sova något första natten. Det dröjer innan man kommer glömma något sånt här, säger Babar Butt.    

Babar Butt har blivit utsatt för rån tidigare. Efter måndagens rån funderar Babar nu på att flytta verksamheten till en plats där det finns mer människor i omgivningen.

Efter rånet har Babar fått mycket stöd från omgivningen. Många vänner och kunder har ringt för att fråga hur familjen mår.

– Jag vill tacka alla Kilsbor som har kontaktat mig och gett mig sitt stöd. Jag är jättetacksam, säger Babar Butt. 

Det fanns en del vittnen till händelsen som också stannade kvar och stöttade Babar efter händelsen.