skyltar och öppen ytterdörr till tingsrätten i karlstad
Tingsrätten dömer mannen till tre års fängelser för mordförsök Foto: Annika Ström/Sveriges radio

Döms för mordförsök på sin granne

Domen mot den man som misstänkts för att ha misshandlat sin 55-åriga granne med en yxa i Filipstad meddelades igår. Mannen döms till tre års fängelse för mordförsök.

Det var i början av maj som den 34-åriga mannen knackade på hemma hos sin granne och tvingade med honom ut ur bostaden. Han ska då ha haft en yxa med sig och på väg ut ur bostaden ska han ha slagit 55-åringen med yxans trubbiga sida. 

Utanför bostaden slog han honom sedan upprepade gångar och mannen fick efteråt föras till sjukhus. 34-åringen försvann sedan från platsen men greps strax efteråt och häktades misstänkt för mordförsök och ringa narkotikabrott.

34-åringen har hela tiden förnekat brott och hävdar att 55-åringen själv haft med sig yxan och själv orsakat skadorna. Men tingsrätten går på 55-åringens berättelse och dömer mannen till tre års fängelse. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".