Vårdpersonal går i en sjukhuskorridor. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Vårdchefen Eva Nilsson ska se över förslaget om ett extra OB-tillägg för de som väljer att jobba under helger med stora lokala arrangemang. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Vårdchefen om extra OB under Hamnfesten: "Ska se över det"

Eva Nilsson: "Vi kommer att undersöka förslaget närmare"
0:59 min

Det kan vara svårt att fixa bemanningen under stora lokala arrangemang i Arvika, så som Hamnfesten eller Marten. Schemaplanerare på kommunen föreslår därför att de som jobbar då borde få storhelgstillägg.

Det fanns en oro att det skulle bli svårt att få ihop tillräckligt med hemtjänstpersonal under helgen då hamnfesten i Arvika går av stapeln. Men Eva Nilsson, chef för vård och omsorg i Arvika är inte orolig för helgen.

– För dagen ser det relativt bra ut, säger Eva Nilsson.

Det finns en lista på personal som kan arbeta under om det behövs och Eva Nilsson menar att ingen vårdtagare behöver vara orolig för att inte de ska få den vård de behöver.

– Jag känner mig inte orolig, vi kommer att lösa situationen, säger Eva Nilsson.

Ett förslag om att ge vårdarbetare storhelgs-tillägg under vissa stora lokala evenemang kan få fler att vilja jobba på svårbemannade tider, det säger undersköterskorna Barbro Alfredsson och Ellinor Danilsson till Arvika Nyheter.

Vårdchefen Eva Nilsson i Arvika ska se över förslaget och undersöka om det skulle kunna gå att genomföra.

– Vi ska ta kontakt med kommuner som har provat en sån satsning, säger Eva Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".