Närbild av lagboken. Foto: Anders Wiklund/TT
Ca 1000 personer står i kö till reservplatserna. Foto: Anders Wiklund/TT

Nya juristprogrammet på Karlstads universitet är populärt

Håkan Gustafsson: "Attraktivt redan från början"
1:00 min

I höst gör juristprogrammet premiär på Karlstads universitet. Av de sökande hade 640 det nya juristprogram som förstahandsval.

Enligt Håkan Gustafsson, programledare för juristprogrammet, är Karlstads nya juristprogram på plats nummer fem av de sju juristutbildningarna som finns i Sverige.

– Det är attraktivt redan för början, berättar Håkan Gustafsson.

Vad tror du att det beror på?

– Generellt sett beror det ju på att juristutbildningarna är populära och sen är det så att vi har skapat en skarp profil där vi faktiskt sticker ut lite grand jämfört med andra juristprogram.

De övriga juristprogrammen har väldigt många studenter. I Stockholm tar de in 300 per termin och i Uppsala 250 studenter.

– Vi har ett mindre format där studenterna kan lära känna varandra. Det det är också något som gör att man får en bättre relation mellan student och lärare. Jag tror att det är flera faktorer som spelar in menar Håkan Gustafsson.

Regionalt tror Håkan Gustafsson att det är många från Värmlandstrakten som har sökt juristprogrammet på Karlstads Universitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".