Johan Kristoffersson och Petter Solberg efter Kanadas World RX Foto: Colin McMaster, McKlein
Johan Kristoffersson och Petter Solberg efter Kanadas World RX Foto: Colin McMaster, McKlein

Kristoffersson drygar ut ledningen i VM

I Kanada kördes i helgen VM-deltävlingar i Rallycross. Det blev ett bra resultat för de värmländska förarna Johan Kristoffersson och Petter Solberg som slutade på första och andra plats.

Gårdagens seger är Johan Kristofferssons tredje raka seger i VM-serien och han utökar nu sin totala ledning. Petter Solberg ordnade en dubbelseger för laget och befäste även han sin andra plats i totalen.  

Tävlingarna i Kanada inleddes med ett störtregn och deltagarna kämpade för att hitta greppet. De lyckades ändå få varvtider för första- och tredjeplats på lördagskvällen med Kristoffersson i ledningen.

Söndagen började bättre och Solberg vann Q3 och Kristoffersson Q4 vilket gav dem en första och andra plats inför semifinalen. Kristoffersson och Solberg vann sedan sina respektive semifinalen och fick därmed starta i främsta ledet i finalen.

I finalen var det jämt mellan team-kamraterna men till slut var det Kristoffersson som tog hem segern.

– Jag ville verkligen vinna här, säger Johan Kristoffersson. Stämningen är så cool här i Kanada och det är alltid en bra tävling. Allt fick enligt plan den här gången.

– Och än en gång, det var avgörande att Petter och jag gick till semifinalerna som etta och tvåa så vi kunde utnyttja det för att stå på första och andraplats på startplattan. Det fungerade. Det var perfekt.

Petter Solberg avslutade förra årets World RX i Kanada på sjukhuset. Kontrasten emot det kunde inte vara större när han i år kramade om sina team-kamrater.

– Du kan föreställa dig känslorna efter den här tävlingen, säger Petter Solberg. Förra året var inte så trevligt och den här gången ville jag komma hit för att glömma det, jag ville bli av med det smärtsamma minnet.

Med sin seger ökade Kristoffersson på ledningen i förarmästerskapet och Solberg drog även han ifrån trean.

Både Kristoffersson och Solberg kör för PSRX Volkswagen Sweden och det är lagets femte seger i rad vilket även ökade på ledningen i team-mästerskapet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".