Många besökare trots kylig sommar

0:46 min

Sunne Sommarland drar många besökare och trots den kalla sommaren fler än förra året. Med flera ben att stå på som till exempel campingen är verksamheten inte lika känslig för besökarantalet som de varit tidigare.

– Det har varit en bra sommar. Vi ligger lite bättre till än förra sommaren så på så sätt har det varit okej, säger Reine Flodin chef för Sunne sommarland. 

Många har nog upplevt att den där högsommarvärmen uteblivit i år men Reine Flodin tycker ändå vädret varit på deras sidan. Regnet avskräcker besökarna och torrt har du ju ändå varit i år. 

– Hade barnen fått bestämma så hade det inte varit några problem, det är föräldrarna som fryser lite mer, säger Reine Flodin. 

Den totallösning som finns kring Sunne Sommarland med campingen och restauranger gör att anläggningen inte blir lika väderkänslig som annars. Campingen har gått bra i år och de två anläggningarna drar besökare till varandra. Besökare till vattenlandet bor på campingen och vice versa. 

– Sommarlandet är en familjemagnet och jag tycker det är den bästa familjeattraktionen vi har i Värmland, säger Reine Flodin.