Jonas Kruse. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Jonas Kruse. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Jonas Kruse kan ta hem en kristall

Jonas Kruse om Kristallennominering
1:06 min

Jonas Kruse har blivit nominerad till TV-priset Kristallen i kategorin; årets sport-TV-profil. Den värmländske motorsportsprofilen har varit expertkommentator åt SVT i snart 15 år.

Den 1 september hålls den prestigefyllda Kristallengalan i Stockholm. Under galan samlas hela Sveriges TV-elit för att hylla program och ge ut priser till Sveriges bästa program och programledare. Jonas Kruse är en välkänd profil på SVT genom hans jobb som expertkommentator under olika rallytävlingar.  

 – Det känns overkligt och väldigt oväntat. Det känns stort för en bonnpojk från Grums, säger Jonas Kruse.

Motorsportslegendaren har haft en lång karriär och är både svensk och norsk mästare i rally och har en rad andra klassegrar i VM och EM. Den erfarenheten har betytt mycket för jobbet som kommentator.

– När jag själv har varit på ganska hög nivå och vet vad som krävs och vet vad som händer, så är det en klar fördel, säger Jonas.

Jonas Kruse menar att det är viktigt att som kommentator kunna berätta vad som händer så att alla kan förstå, även de som kanske inte är så intresserade av sport. 

– Man får försöka förklara det som händer på ett enklare sätt. Jag förstår inte allt själv så bra, så det kanske är därför som jag kan förmedla det bra, säger Jonas Kruse.

Jonas tror däremot inte att det är så stor chans att det blir han som tar hem kristallen. 

– Man kan alltid hoppas på ett under, jag tror det är det som krävs. Men jag är nöjd med att vara nominerad, säger Jonas Kruse.

Kristallengalan hålls den 1 september i Stockholm och sänds i SVT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".