Svennis dementerar ryktet om att bli tränare i Egypten

1:08 min

Sven-Göran Svennis Eriksson som för närvarande är arbetslös dementerar ryktena om att han skulle bli tränare för ett egyptiskt fotbollslag.

- Jag har bara talat med agenter, inte någon klubb eller något landslag och det finns absolut inget konkret än, försäkrar Svennis.

Tidigare i veckan refererade Aftonbladet till uppgifter från egyptiska medier om att Svennis är på väg till ett land i Afrika. Svennis är för närvarande arbetslös sedan han fick sparken från ett kinesiskt lag efter uteblivna sportsliga framgångar. Sedan dess har han tillbringat mycket tid i herrgården vid Fryken.

– Jag vill gärna fortsätta och jobba, säger Svennis som fyller 70 år nästa år. 

Drömjobbet vore att träna Liverpool "men det jobbet kommer inte att dyka upp", konstaterar Svennis. Han trivs fortfarande med adrenalinkicken att försöka prestera bättre än motståndarlaget, och med livet som topptränare.

– Det har blivit en livsstil. Jag behöver inte jobba egentligen men dyker det upp något som jag tycker om så tar jag det. Jag har alltid jobbat med undantag för ett år 2006-2007, och då var det jobbigt.

Svennis säger att han kan tänka sig ett seriöst uppdrag om det dyker upp. 

– Jag vill inte tillbaka till division två i Kina, det kan jag leva förutan, säger Sven-Göran Eriksson.