Fullspäckat program under Kil hela veckan

4:29 min

På måndag drar Kil Hela Veckan i gång för 45:e året i rad. I år har kommunen tagit över ansvaret för arrangemanget, och varje dag turas olika föreningar om att anordna aktiviteter och festligheter.

Malin Lövendal är samordnare på kommunen för Kil Hela Veckan. Hon menar att den kommande veckan kommer vara proppfylld med aktiviteter.

– Vi börjar med Kils marknad, det är en jättestor och populär programpunkt, säger Malin Lövendal.

Den stora nyheten för i år är gratiskonserten, pop och rock på gröna torget. På scen kommer Maxida Märak och Timo Räisänen att stå. 

Kommunen frågade Kilsborna vad de vill ha och utifrån invånarnas önskemål så har de satt ihop ett program där det ska finnas någonting som kan passa alla. 

– Vi får in något för i stort sett alla åldrar, säger Malin Lövendal.

Föreningarna i Kil får möjlighet att vara med och ordna olika arrangemang under veckan. En förening som är med i år är integrationsföreningen i Kil. Förutom att delta i den stora paraden så kommer föreningen att på lördag bygga drakar på afghanskt vis.

– Vi har bjudit in grabbarna från HVB-hemmen. De kommer bygga och flyga drake. Vi hoppas att många svenska ungdomar kommer dit för att lära sig deras teknik, säger Lars Hultkranz ordförande i integration Kil.