Julia Böjeryd efter en match i Hellton. Foto: Lars Sandberg
Julia Böjeryd väljer att endast 21 år gammal att avsluta karriären. Foto: Lars Sandberg

Julia Böjeryd: Vi skiljs inte som vänner

Julia Böjeryd: "De försökte att få mig att säga upp kontraktet"
1:11 min

Efter att ha blivit hotad av en lagkamrat i Skövde HF valde handbollsspelaren, Julia Böjeryd att lånas ut till klubben, Hellton. Igår kom beskedet att Julia valt att avsluta sin karriär bara 21 år gammal.

När Julia ser tillbaka på vinterns händelser i Skövde HF är hon allt annat än nöjd.

– Jag tänker på att jag är besviken på hur människor beter sig mot varandra, och på mänskliga rättigheter. Att man inte kan stå upp för det som är rätt.

Jag upplevde att jag blev trakasserad, förnedrad och kränkt i laget både av spelare och tränare.

Vad var det du saknade?

– Jag saknade någon som stod upp för mig och sade ifrån. Jag upplevde att jag blev trakasserad, förnedrad och kränkt i laget både av spelare och tränare, berättar Julia. 

I en intervju med P4 Skaraborg säger Skövdes ordförande, Anders Löfvenborg att hans uppfattning är att Julia Böjeryd och klubben skiljs som vänner.

– Den uppfattningen som han har, delar inte jag. Jag vill absolut inte ha något med den klubben att göra igen. Jag blir lite upprörd när han säger det. De har försökt att få mig att säga upp kontraktet. Så att vi skiljs åt som vänner, stämmer inte, säger Julia Böjeryd. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".