Göransson till Kanonloppet

I helgen körs Kanonloppet, en deltävling av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Celebert besök väntar i och med att Richard Göransson är helgens gästförare.

Idag kom beskedet att regerande STCC-mästaren Richard Göransson kommer att vara gästförare under helgens tävlingar.  

– Vi är mycket glada att kunna presentera Richard Göransson som den kommande helgens gästförare. Han är utan tvivel den mest framgångsrike STCC-föraren genom tiderna. Gästbilen är verkligen skarpladdad till Kanonloppet, säger Raine Wermelin, direktör på Porsche Sverige.

Göransson har en lång meritlista och mest känd är han får sin långa karriär inom STCC. Under sina 14 säsonger i serien har han kört 174 race och tagit 43 segrar, 82 pallplatser och 16 pole positions. Han har fem mästerskapssegrar, en meritlista som gör honom historisk inom svensk racing.

– Det är otroligt inspirerande att jag fått möjligheten att göra ett inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia! Racen brukar bjuda på tuff och spännande racing, säger Richard Göransson.

– Startfältet håller väldigt bra klass. Jag har stor respekt för alla som kört i serien flera år men jag ska ge Porsche-killarna något att bita i. Målet är självklart en plats på prispallen, avslutar Göransson i ett pressmeddelande.