Christian holm Barenfeld, moderaterna. Foto: Rebecka Kettil/Sveriges Radio
Christian holm Barenfeld (M) Foto: Rebecka Kettil/Sveriges Radio

Moderaterna står inte bakom SD:s krav på folkomröstning

Barenfeld: "Ett nej till en moské är inte något som M står för"
1:12 min

Moderaterna har varit kritiska till att godkänna bygglovet för en moské på Rud, däremot är de inte emot byggandet av en moské vilket de menar är SD:s huvudsakliga mål.

– Frågeställningen som vi har hanterat i kommunfullmäktige och som vi har diskuterat inom Moderaterna i Karlstad är placeringen av en moské på Rud på kommunal mark och det säger vi nej till.

Christian Holm Barenfeld (M) säger att det är väldigt frånskilt det som Runar Filper säger. Han menar att den stora skillnaden är att Sverigedemokraterna inte bara säger nej till den placeringen utan även nej till att en moské alls byggs i Karlstad. 

– Det är en väldig skillnad, från moderaternas sida så tycker vi att det ska finnas byggnader för Svenska Kyrkan, för judiska församlingar, för missionsförsamlingar men också moskéer. 

Holm Barenfeld menar att det är en helt annan fråga än den fråga de har att ta ställning till. Nu handlar det om att ta ställning till en bygglovsansökan till en placering på Rud.

– Ser man på de lappar som Sverigedemokraterna går och samlar in namn på, så är det en annan frågeställning. För de samlar in till ett uppror för en folkomröstning, där det står "nej till moské i Karlstad". Och det är inte något som jag uppfattat att varken Kristdemokraterna eller vi i Moderaterna står för, säger Christian Holm Barenfeld (M).

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".