Sven-Ingvars med Oscar Magnusson och Staffan Ernestam.
Sven-Ingvars kommer att möta publiken i någoin form under nästa år lovar Oscar Magnusson och Staffan Ernestam. Foto: Annika Ström/Sveriges radio

Sven-Ingvars lovar nya låtar och konsert

Magnusson: "Det är otroligt känsloladdat"
3:01 min

I helgen satte sig de kvarvarande medlemmarna i Sven-Ingvars och började spela igenom sin digra låtskatt. Tanken är nytt material och nya spelningar.

- Nu sätter vi oss med en enorm låtkatalog och känner oss för. Det här är som min andra familj och vi kan vara ärliga mot varandra och säga om en låt är kanon eller om den inte träffar rätt, säger Oscar Magnusson.

Om det blir nytt material eller nytolkningar av det gamla vill bandet inte utlova. Det kan bli både och.

Det var i söndags som bandet träffades och spelade ihop för första gången i den nya konstellationen. Sångaren och låtskrivaren Sven-Erik Magnusson dog i våras och sonen Oscar Magnusson är numera bandets sångare och frontfigur.

Att börja jobba med låtmaterialet är lite som en sorgebearbetning menar han. 

- Jag vet inte hur man reagerar när man sätter sig och kör igenom låtarna. Det är otroligt speciellt och ledsamt. Det fina är att det är ett sätt att fortsätta ha honom nära.

Enligt gitarristen Staffan Ernestam så vet de att det här är Sven-Eriks vilja.

- Jag frågade honom rakt ut sista gången vi sågs - om nu Oscar skulle vilja och bandet är intakt. Då sa han att det vore fantastiskt.

När publiken nästa år kan vänta sig ett första smakprov eller en spelning vill de inte säga.

- Vi ses 2018 med all säkerhet i någon form, säger Oscar Magnusson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".