Viking Pettersson invald i LUF förbundsstyrelse

Värmland blir representerade i LUF:s förbundsstyrelse. Det i och med att Anders Viking Pettersson i helgen blev invald.

Anders Viking Pettersson är idag ordförande för LUF Värmland. För fyra år sedan gjorde han sin första kongress och att nu bli invald i förbundsstyrelsen är ett stort steg.

– Att vara på kongressen öppnade upp en helt ny värld, jag fick träffa likasinnade, debattera politik och hur man kan förändra Sverige. Att nu fyra år senare få vara med och leda det här förbundet framåt känns otroligt stort, säger Anders Viking Pettersson.

En av de stora frågorna inom Liberalerna är partiordförande Jan Björklunds vara eller icke vara i förhållande till kandidaten Birgitta Olsson som aspirerar på posten som partiordförande.

Frågan diskuterades även under helgen och båda parterna var också närvarande på kongressen. Anders Viking Pettersson har tidigare tagit stark ställning för Birgitta Olsson och även LUF nationellt har valt hennes sida.

– Jag tycker hon är den personen som kan förnya det här partiet och ge det ny glöd.

Som ordförande i LUF Värmland har Anders Viking Pettersson däremot snart gjort sin sista dag. Istället ska han fokusera på uppdraget i förbundsstyrelsen.

– Först kommer jag vara med och leda förbundet, och vara ett föredöme för medlemmarna. Men sen vill jag arbeta med frågor som ligger mig nära, som till exempel demokrati och mänskliga rättigheter.

– Sen är det klart att skriva debattartiklar och vara ute och påverka är också något jag gärna vill göra, säger Anders Viking Pettersson.