Ägaren till guldsmedsaffären visar hur det såg ut efter rånet som fyra män misstänks ha utfört. Foto: Elias Andersson/Sveriges Radio
Ägaren till guldsmedsaffären visar hur det såg ut efter rånet som fyra män misstänks ha utfört. Foto: Elias Andersson/Sveriges Radio

Starka bevis mot de misstänkta för rånet i Kil

Åklagaren anser sig ha stark bevisning – men kommer behöva längre tid till utredningen mot de fyra unga män från Örebro län som sitter häktade för guldsmedsrånet i Kil.

– Vi har gjort endel beslag i de båda bilarna som personerna greps i. Vi hittade smycken som var märkta med butikens märke, säger åklagaren Niclas Wargren. 

Det var dessutom flera som blev vittnen till rånet den 31 juli. Männen misstänks ha tagit sig in i butiken i Kil, slagit sönder flera montrar och plockat med sig guldsmycken för hundratusentals kronor innan de försvann i bil.

Initialt greps fem män, men en släpptes på grund av sin unga ålder. Tre av männen är bosatta i Örebro, medan den fjärde är bosatt på en ort i Hallsbergs kommun. De misstänkta männen är mellan 18 och 26 år gamla. 

Sista dagen för att väcka åtal är på torsdag. Åklagare Niclas Wargren meddelar man behöver mer tid till utredningen, trots att man anser sig ha ett gott bevisningsläge.

– Jag kommer att begära en förlängning av åtalstiden, berättar Wargren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".