Anders Jonsson. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.
Anders Jonsson, rektor vid Sundstagymnasiet i Karlstad. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.

Delar av Sundstagymnasiet har börjat rivas

Anders Jonsson: "Vi har fyllt på på Älvkullesidan"
0:46 min

Idag började gymnasieleverna på Sundstagymnasiet i Karlstad höstterminen och de möts av en arbetsplats. Delar av skolan är riven och byggnationen av en ny stor skola börjar om några veckor.

Arbetet som nu inletts ska så småningom resultera i en av de största gymnasieskolorna i landet när den står klar 2021. Kostnaden är närmare en halv miljard (456 miljoner kronor) och det ska finnas plats för 2 000 elever.

– Både elever och lärare kommer att vara i huset under byggtiden. Men vi tror att det kommer att gå bra eftersom vi planerat med klassrum på den här sidan och på Älvkullesidan, säger Anders Jonsson, rektor vid Sundstagymnasiet.

Hur kommer den nya skolan att se ut?

– Det blir en fantastisk skola. Vi får en skola med tre nya husgrupper som sedan byggs samman med ett "socialt stråk". När den nya skolan är klar kommer den att ha, totalt sett, färre antal kvadratmeter än Sundsta- och Älvkullegymnasiet har idag - men det är mer effektiva kvadratmeter, säger Anders Jonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".