Poliser och ambulanspersonal kort efter attacken i Barcelona.
Poliser och ambulanspersonal kort efter attacken i Barcelona. Foto: Josep Lago/TT.

Karlstadsbor i Barcelona: Vi är jätterädda

Roudi Shain Tamo: "De flesta stannar hemma"
1:19 min

13 människor har dött och närmare 100 har skadats vid skåpbilsattacken på turiststråket Las Ramblas i Barcelona. Samma plats som Karlstadsbon Roudi Shahin Tamo och hennes familj besökte häromdagen.

– Alla människor är rädda. Vi är också jätterädda. Vi har planerat mycket men nu stannar vi hemma. Det är tyvärr tvärtemot av vad man brukar känna här. Barcelona är annars en trygg turiststad. Nu har vi avbrutit alla planer, säger Roudi Shain Tamo till P4 Värmland.

Känner du att ni kan röra er fritt på gatorna?

– Just nu finns det begränsningar. Vi kan inte gå till områden där det normalt är tätt med folk. Vi skulle till exempel gå på cirkus men dit kan vi inte åka eftersom det är otryggt.

Polisen har nu skjutit ihjäl fem misstänkta attentatsmän i en ny misstänkt attack i Cambrils, söder om Barcelona. Myndigheter tror att attacken är kopplad till den i Barcelona. Polisen bekräftar även att man gripit en tredje person.

De försökte genomföra en ny skåpbilsattack och hade sprängämnen. Flera personer har skadats.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".