Scen ur Les Misérables. Foto: Mats Bäcker.
Scen ur Wermlandsoperans framgångsrika uppsättning av Les Miserables. Foto: Mats Bäcker, Wermland Opera.

Europapremiär på Wermland Opera

Wermland Opera blir nu åter först i Europa med en ny musikal. Det handlar om Something Rotten från 2015 som sätts upp nästa år.

Somthing Rotten! hade premiär på Broadway 2015 och nominerades till tio Tony Awards, bland annagt för bästa musikal. Enligt ett pressmeddelande från operan utspelar sig Something Rotten! i London på 1590-talet och handlar om bröderna Bottom, Nick, Nigel som jobbar hårt för att slå sig fram inom teatervärlden. Men det är svårt när den omåttligt populäre William Shakespeare drämmer till med hit efter hit. När det lokala oraklet förutspår att framtiden ligger i pjäser med både sång, dans och skådespeleri samtidigt, ger sig Nick och Nigel i kast med att skriva världens första musikal.

På Wermland Opera kommer David White tillbaka som musical director, Markus Virta regisserar, Nigel Hook gör scenografi och kostym medan Calle Norlén översätter från engelska till svenska.

Audition för musikalen kommer att hållas nu i höst. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".