En polisman i gul väst med texten "polis"
Polisen har gripit fyra yngre män efter lördagskvällens bråk i Karlskoga. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Stort bråk i Karlskoga – två skadade

Polisen: "Man kommer att hålla ytterligare förhör"
0:54 min

En man skadades allvarligt och en annan fick lindrigare skador i samband med ett större bråk på Skranta torg i Karlskoga på lördagskvällen.

Det var strax efter klockan 21.30 som polisen fick samtal om att ett bråk med ett 50-tal inblandade pågick på Skranta torg i Karlskoga.

– När vi kom dit var det lugnt, men två målsägande hade tagit sig till Karlskoga lasarett med skador från ett stickvapen, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, sent på lördagskvällen.

Han berättar att den ena personen, en man i 50-årsåldern, har allvarliga skador, medan den andre, en man i 30-årsåldern, är lindrigare skadad. 50-åringen fördes senare till Universitetsjukhuset i Örebro som betecknar skadorna som allvarliga med inte livshotande.

– Genom inre och yttre spaning har vi gripit fyra yngre män, säger Jens auf der Heide.

De gripna är 22-23 år gamla. Brottet rubriceras som försök till mord samt grov misshandel.

Polisen letar nu efter fler som var inblandade i bråket.

På söndagsförmiddagen berättar vakthavande befäl Johan Walenius att de fyra misstänkta har anhållits och att polisen kommer att hålla ytterligare förhör under dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".