Birgitta Ohlsson och Jan Björklund. Foto: Per Larsson/TT, Henrik Montgomery/TT
Värmlands liberaler väljer Jan Björklund före Birgitta Ohlsson. Foto: Per Larsson/TT, Henrik Montgomery/TT

Liberalerna i Värmland vill ha Björklund

Förbundsstyrelsen för Liberalerna i Värmland har beslutat att nominera Jan Björklund till partiledare för ytterligare en mandatperiod.

Förbundsstyrelsen för Liberalernas Värmlandsförbund hade sitt sammanträde under måndagskvällen. Där beslutades att Liberalerna i Värmland förordar Jan Björklund som partiledare för ytterligare en mandatperiod. Beslutet bygger på den debatt som fördes vid ett förbundsråd som hölls förra veckan.

Av partiets 14 kommunföreningar valde åtta att lägga sin röst på Jan Björklund. En förening förordade Birgitta Ohlsson. Tre föreningar valde att inte ta ställning då det var jämt skägg mellan de två kandidaterna. Två föreningar avstod från att rösta.

Liberalernas ungdomsförbund, LUF, ville helst se ett partiledarbyte vid Landsmötet i november 2017 och förordade Birgitta Ohlsson.

I ett pressmeddelande skriver länets förbundsordförande Kjell Åke Holdar att Liberalerna har två mycket kompententa personer men att erfarenheten avgjorde:

– En majoritet av Värmlands Liberaler vill ändå behålla Jan Björklund som
partiledare. Han står för det kunnande och den erfarenhet och kontinuitet flertalet bedömer att Liberalerna behöver när vi nu närmar oss valåret 2018, skriver Kjell Åke Holdar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".