Gunilla Ingemyr (C), kommunalråd i Sunne. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.
Gunilla Ingemyr (C), kommunalråd i Sunne. I bakgrunden den gamla bron som snart måste renoveras. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.

Oklart vad ny bro i Sunne skulle kosta

Gunilla Ingemyr (C): Vi har ingen aning om kostnaderna
0:57 min

Det finns ännu inga uppgifter om vad en ny bro i Sunne skulle kosta, men nu vill Centerpartiet prioritera en satsning på bygget. Första steget blir att ta reda på prislappen.

Att det behövs ännu en bro i Sunne är något som har diskuterats i många år, och nu aktualiserar Centerpartiet frågan.

– Det är en väldigt viktig faktor för Sunnes framtid. Vi har en stor sårbarhet med bara en bro och miljömässigt är det ett stort problem i centrum med all tung trafik, säger kommunalrådet Gunilla Ingemyr (C).

Hon pekar också på att det finns mark på östra sidan som kan exploateras, men där ytterligare industri kräver ytterligare en bro.

Men prislappen är högst oklar.

– Vi har aldrig utrett kostnaden. Vi har hela tiden kämpat för att Trafikverket ska ta kostnaden, men vi har inte kommit fram så nu är Centerpartiets förslag att vi ska se vad det skulle innebära om vi förskotterar och är med och investerar i det här, säger Gunilla Ingemyr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".