Pontus Tidemand. Foto: Ricardo Oliveria/Even management.
Pontus Tidemand och Jonas Andersson firar VM-titeln med teamet efter det tyska VM-rallyt i helgen. Foto: Ricardo Oliveria/Even management.

Tidemand: Nu kan vi ha kul och köra 100 procent

Pontus Tidemand: Det här har vi jobbat hårt fört
1:37 min

I helgen blev Pontus Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson världsmästare i rallyts WRC2-klass. Snart börjar man lägga upp strategin för 2018.

Duon var i helgen tvingad att sluta som sämst fyra medan huvudkonkurrenten om mästerskapet - finländaren Teemu Suninen - inte segrade under VM-tävlingen i Tyskland. Svenskarna tog sig in på en tredjeplats vilket gav dem tillräckligt med poäng för att säkra titeln som världsmästare.

– Det är stort. Vi har faktiskt jobbat hårt för det här under en längre tid. Ja, inte bara vi utan en massa folk runtomkring och Skoda, säger Pontus Tidemand till P4 Värmland ett par dagar efter att VM-titeln bärgats. 

Har ni pratat nåt om framtiden?

– Det är bara två dagar efter att vi tagit hem titeln i WRC2. Just nu har vi inte hunnit att landa ordentligt. Det är ju tävlingar kvar så vi får väl lägga upp en strategi helt enkelt, säger Pontus Tidemand.

Det återstår ju några tävlingar. Hur laddar man inför dem?

– Det har varit en press att samla poäng och köra för en titel. Nu kan vi ha lite kul och köra 100 procent. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".