Magnus Barth, greenkeeper, och Christina Karlsson, Arvika GK:s klubbchef. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.
1 av 2
Magnus Barth, greenkeeper, och Christina Karlsson, Arvika GK:s klubbchef. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.
Christina Karlsson och Magnus Barth vid den välter som är trasig. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.
2 av 2
Christina Karlsson och Magnus Barth vid den vält som är trasig. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.

Medlemmarna räddar golfklubbens vält

Magnus Barth: En av våra viktigaste maskiner
1:23 min

Arvika Golfklubbs vält är trasig. Att laga den kostar tiotusentals kronor - pengar som klubben saknar. Men ett medlemsinitiativ ser ut att bli räddningen.

En vält är en nödvändig maskin för att underhålla en golfbana. Den gör skötseln av greenerna lättare och effektivare och den hjälper dessutom till med att få upp hastigheten på greenerna vid behov.

– Det är en av de viktigare maskinerna. Vi kör den två till tre dagar i veckan, säger golfklubbens greenkeeper Magnus Barth.

Nu har välten i gått sönder. Och några pengar finns inte i klubbkassan.

– Att laga välten kostar 37 000 plus moms. De pengarna har vi inte nu. Budgeten la vi ju i våras och vi har inte pengar så det räcker till en så stor renovering, säger Christina Karlsson, klubbchef på Arvika GK.

En av klubbens 677 medlemmar har nu tagit ett initiativ som innebär att alla medlemmar ska lägga 50 kronor var. Och det ser ut att kunna bli räddningen.

– Efter ett halvt dygn har vi fått in 10 700 kronor. Insatt från 42 personer. Det är fantastiskt att det är flera personer som inte spelar golf eller aldrig har besökt en golfbana som satt in 50 kronor eller mer, säger Christina Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".