KBK:s tränare Paul Olausson
KBK:s tränare Paul Olausson. Foto; Mats Fagerström Sveriges Radio

KBK ute ur svenska cupen trots drömöppning

Paul Olausson "Utvisningen blev ju tyvärr avgörande"
0:57 min

Karlstad BK är ute ur svenska cupen efter 1-2 hemma mot allsvenska Örebro. Men hemmalaget chockstartade med en läcker frispark i femte minuten som Ako Ahmadi fick drömträff på.

Men lyckan varade bara i drygt 20 minuter innan först Örebro kvitterade till 1-1 genom Filip Rogic. Tio minuter senare med sex minuter kvar av den första halvleken gjorde Örebro 2-1 genom Brendan Hines-Ike.

Dessutom blev det väldigt tufft för KBK med 30 minuter kvar av matchen att spela en man mindre när Edin Sinanovic drog på sig sitt andra gula kort med halvtimmen kvar och blev utvisad.

KBK mötte dock upp bra men hade svårt när man väl kom till den sista tredjedelen av planen där Örebros tempo, rutin och placeringsförmåga satte käppar i hjulet allt som oftast om man inte själv krånglade till det med ett pass för mycket.

Och att be om ursäkt bara för att det skiljde tre divisioner mellan lagen var inget som tränaren Paul Olausson hade i tankarna.

– Nej, jag tyckte grabbarna höll upp spelet bra, vi hade en plan hur vi slulle slå dom. Givetvis så krävs det alltid bra prestationer mot ett allsvenskt lag och kvalitén måste vara där när det gäller. Förra året fick vi stryk med 0-4, nu blev det bara 1-2 så ska man se till det så har vi väl gått framåt lite.

Då blir det alltså tredje gången gillt nästa år, då vinner ni?

– Precis, vi får hoppas på det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".