Christian holm Barenfeld, moderaterna. Foto: Rebecka Kettil/Sveriges Radio
Christian holm Barenfeld (M) Foto: Rebecka Kettil/Sveriges Radio

Moderaterna kallar till presskonferens

Holm Barenfeld: "Svårt att arbeta vidare i sådana här lägen"
0:35 min

Tidigt på fredagsmorgonen kom beskedet att Moderaterna kallar till presskonferens på förmiddagen. Temat var läget inom partiet.

Torsdagen blev en mörk dag för Anna Kinberg Batra. Stockholms stad, Västernorrland, Jäntland och Östergötland meddelade att förtroendet för partiledaren - och i vissa fall hela partistyrelsen - är förbrukat. Fredagen ser inte ut att bli särskilt mycket bättre. I dag väntas besked från Kronoberg och enligt Sydsvenskan börjar även stödet i tungviktsförbundet Skåne att svikta.

Enligt pressmeddelandet kommer moderatledaren att på presskonferensen ge sin syn på läget inom partiet. Presschefen Linda Norberg säger till Svenska Dagbladet att Kinberg Batras besked är att hon kommer att sitta kvar.

Värmländske moderaten Christian Holm säger att han har stort förtroende för Anna Kinberg Batra, men han tvivlar ändå på att hon kan sitta kvar.

– I ett läge när allt handlar om förtroende eller icke förtroende är det svårt att komma ut med sitt budskap, säger Christian Holm.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".