Moa på plats för att ge sig ut på Vänern. Foto: Daniel Viklund / Sveriges Radio.
Moa Wikberg. Foto: Daniel Viklund / Sveriges Radio arkiv.
Kanot

Wikberg och Johansson vann VM-semifinal

Moa Wikberg: "Trött på att höra att jag har varit seg i starten"
1:00 min

Värmlänningen Moa Wikberg vann semifinalen, i par med Karin Johansson, på K2 200 meter under kanot-VM i Tjeckien. Därmed väntar ännu en final under söndagen.

– Det känns jättekul. Bra att fixa två av två finaler, säger Moa Wikberg.

Wikberg och Johansson kom till semifinalen efter att ha blivit fyra i sitt försöskheat, där de tre första direktkvalade till final. Väl i semifinalen på lördagseftermiddagen blev det alltså seger, 25 hundradelar före ryskorna Natalia Podolskaia och Vera Sobetova.

Under lördagen paddlade Wikberg och Johansson även final på K2 500 meter och slutade åtta. Bara att nå finalen där var de nöjda med, eftersom de inte har paddlat ihop så länge.

Nu väntar under söndagsförmiddagen alltså duons andra VM-final.

– Vi ska försöka få till en bra start. Jag är trött på att höra att jag har varit seg i starten. Nu fick vi verkligen till det, så gör vi samma sak som idag så tror jag att det kommer att gå bra, säger Moa Wikberg.

Vem säger att du har varit seg i starten?

– Det är Peter, vår tränare. Han har tjatat en del på det. Men det verkar ju ordna upp sig, så det var kanske bra att han tjatade lite.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".