Kanotisterna Moa Wikberg och Karin Johansson. Foto: Linn Nenzén/Sveriges Radio.
Moa Wikberg och Karin Johansson. Foto: Linn Nenzén/Sveriges Radio.

Wikberg och Johansson sjua i VM-finalen

Moa Wikberg: "Blev lite speciell uppladdning"
1:32 min

Det blev en sjundeplats i finalen på K2 200 meter för värmlänningen Moa Wikberg, i par med Karin Johansson, under kanot-VM i Tjeckien.

Vann finalen gjorde Reka Hagymási och Agnes Szabó från Ungern.

Strax innan finalen tog Karin Johansson silver på K1 1000 meter, och därför blev uppladdningen inför finalen på K2 200 meter annorlunda.

– Det blev lite speciell uppladdning där, med Karin som körde grymt på 1000. Hon hade prisutdelning bara tio minuter innan vi skulle starta. Men jag tycker att vi gjorde det bästa av situationen och fick till ett bra lopp. Vi kunde inte köra våra uppvärmningsrutiner som vi brukar, men jag tror inte att det påverkade så mycket. Och det var roligt att Karin körde så bra, jag blev också taggad av det, säger Moa Wikberg.

Nu har du kört dina två första VM-finaler i livet, på A-nivå. Hur går du vidare från det här?

– Det känns jätteskönt att ha med sig det här. Under vintern kan man känna trygghet i att ha gått ganska mycket framåt under säsongen. Jag är redan taggad för nästa säsong, så det känns väldigt bra.

Tidigare under VM blev Moa Wikberg och Karin Johansson även åtta på K2 500 meter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".