Lisa Hällsten, OK Tyr Cykel. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Lisa Hällsten, OK Tyr Cykel.

OK Tyr cykel oroas över planer för Norra fältet

Lisa Hällsten: En stor förlust om banan försvinner
2:30 min

Carlstad Crusaiders planer på ett nytt sportcenter på Södra Råtorp kan få negativa konsekvenser för OK Tyr Cykel. Föreningen har nämligen sin cykelcrossbana i området där den nya anläggningen planeras.

Carlstad Crusaiders har långtgående planer på att bygga ett nytt sportcenter vid Södra Råtorp. Det handlar om skogsområdet mellan Norra fält och södra Råtorp.

Om planerna blir verklighet kommer det att påverka en annan idrottslig verksamhet. I skogen bakom Friskis & Svettis huserar nämligen OK Tyr Cykel med sin mountaincykel-bana.

–  Den är väldigt fin och väldigt populär hos barn och vuxa. Idag har cirka 90 barn i våra barn- och ungdomsgrupper och det är ett väldigt tryck i våra kölista, säger Lisa Hällsten, ordförande i OK Tyr Cykel.

Crossbanan är cirka en kilometer lång och har funnit i skogen en lång tid.

– Det blir en stor förlust för oss om den här banan försvinner. Vi har träningar här varje vecka och det blir svårt att hitta något liknande. Speciellt för våra små barn då det är en kort transportsträcka, säger Lisa Hällsten.

Ni har ju er klubbstuga på andra sidan älven vid Färjestad. Vad är det för fel på terrängen där?

– Vi har blivit så stora så vi har växt ur det stället. Dessutom är det en väldigt svårcyklad terräng.

Hur går ni vidare nu då?

– Vi för en dialog med kommunen hela tiden och frågar efter hjälp. Vi är i ett stort behov av områden där vi kan anlägga nya banor, säger LIsa Hällsten, OK Tyr Cykel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".